Tomato & Quinoa Soup

EN

Ingredients

4 peeled tomatoes or 2 cans of peeled tomatoes

1 red onion

2 garlic cloves

2 carrots

1 courgette

3 tablespoons of nutritional yeast

Salt to taste

Pepper to taste

1 tablespoon of tomato pulp or 1 teaspoon of tomato paste

1 cup of real quinoa

1 tablespoon of oregano or 5 basil leaves

1 dash of olive oil

Water

 

How to make

Wash the quinoa very well and let it soak for 1h. In a saucepan, sauté the sliced onion and the sliced garlic.

Then add the sliced carrots and courgette and sauté for 1min.

Add the tomatoes and water until it covers all the vegetables.

Season it with salt and pepper and cook for 20 minutes or until the vegetables are tender.

Add the tomato pulp and the nutritional yeast and with a magic wand, grind all the vegetables until they form a cream.

Finally, add the quinoa and let it cook for the time requested in the package.

At the end, add a tablespoon of oregano or a few basil leaves.
Serve with a teaspoon of soy yogurt and croutons

 

PT

Ingredientes

4 tomates pelados ou 2 latas de tomate pelado

1 cebola roxa

2 dentes de alho

2 cenouras

1 courgette

3 colheres de sopa de levedura nutricional

Sal a gosto

Pimenta a gosto

1 colher de sopa de polpa de tomate ou 1 colher de chá de pasta de tomate

chávena de quinoa real

1 colher de sopa de oregãos ou 5 folhas de manjericão

1 fio de azeite

Água 

 

Como fazer

Lave muito bem a quinoa e deixe demolhar por 1h.

Num tacho, refogue a cebola cortada aos gomos e o alho fatiado. De seguida adicione as cenouras e a courgette cortadas em rodelas e salteie por 1min.

Adicione depois os tomates e acrescente água até que a mesma cubra todos os vegetais.

Tempere com o sal e a pimenta e deixe cozinhar por 20min ou até os vegetais estarem tenros.

Adicione a polpa de tomate e a levedura nutricional e com uma varinha mágica, triture todos os vegetais até formar um creme.

Por fim, adicione a quinoa e deixe a mesma cozinhar o tempo solicitado na embalagem.

No final, adicione uma colher de sopa de oregãos ou umas folhas de manjericão.

Servir com um colher de chá de iogurte de soja e croutons.