Red Lentil Bolognese

EN

Ingredients

150gr red lentils

1 chopped red onion

2 chopped peeled tomatoes

1 chopped garlic

2 tablespoons paprika

2 tablespoons cumin

2 tablespoons of tomato pulp

1 tablespoon oregano

Pepper to tast

Salt to taste

Dash of olive oil

2 bay leaves

1/2 tablespoon chilli

 

How to make

Wash the lentils for 5min in running water.

Drain the water and cook the lentils for the time requested in the package and set aside.

In a pan, sauté the onion and garlic with the olive oil.

Add the bay leaves, the peeled tomatoes, the paprika, cumin, salt, pepper, chilli, oregano and cook for 5 minutes or until the tomatoes are soften.

Finally, add the lentils and the tomato pulp. Cook for 2/3 minutes more and rectify seasonings if necessary.

Serve with wholegrain spaghetti and vegan parmesan

 

PT

Ingredientes

150gr de lentilhas vermelhas demolhadas

1 cebola roxa picada

2 tomates pelados picados

1 alho picado

2 colheres de sopa de paprika

2 colheres de sopa de cominhos

2 colheres de sopa de polpa de tomate

1 colher de sopa de oregãos

Pimenta a gosto

Sal a gosto

Fio de azeite

2 folhas de louro

1/2 colher de sopa de chilli

 

Como fazer

Lave as lentilhas em água corrente.

Escorra a água e cozinhe as lentilhas pelo tempo indicado na embalagem e reserve.

Numa panela, refogue a cebola e o alho em azeite.

Adicione as folhas de louro, o tomate pelado, a paprika, os cominhos, o sal, a pimenta, o chilli e os oregãos e cozinhe por 5 minutos ou até que o tomate cozinhe.

Por fim, adicione as lentilhas e a polpa de tomate.

Cozinhe por mais 2/3 minutos e retifique os temperos, se necessário.

Sirva com espaguete integral e parmesão vegan.