Aquafaba Chocolate Mouse

EN

Ingredients

Aquafaba (Water you used to cook chickpeas or the one that comes with bought cooked chickpeas)

50gr dark chocolate (used 85% vegan)

2 tablespoons of Coconut syrup (or other syrup you like)

 

How to make

Beat the chickpeas water with a mixer just like you would beat some egg whites if you were using those.

At the same time, melt chocolate over boiling water in double boiler and add the syrup to the mix.

As soon as the chickpeas water turns into a fluffy cloud, add two table spoons of that cloud to the melted chocolate so it will cool a little bit and the chocolate doesn't create lumps.

After that you can add the chocolate to the chickpeas cloud and mix both carefully.

Put the mousse in small cups and let it cool for 4 hours.

Serve with some fruits, chocolate powder and some granola.

 

PT

Ingredientes

Aquafaba (água de cozer o grão ou a que vem com o grão de conserva)

50gr de chocolate preto (usei um de 85% de cacau - vegan)

2 colheres de sopa de xarope de côco (ou outro xarope que preferir)

 

Como fazer

Bata a água do grão com uma batedeira da mesma forma que bateria claras de ovos se as estivesse a usar.

Ao mesmo tempo, derreta o chocolate em banho-maria e adicione o xarope. Assim que a água do grão se transformar numa nuvem fofa, adicione ao chocolate derretido, duas colheres de sopa da água batida para que o chocolate arrefeça um pouco e não crie grumpos.

Adicione depois o chocolate à água de grão batida e misture com cuidado.

Coloque a mousse em pequenas taças e deixe no frigorifico por 4 horas.

Sirva com algumas frutas, chocolate em pó e um pouco de granola.