Zucchini & Carrot Fritters

EN

Ingredients

2 Grated Zucchini

1 Grated Carrot

1 tsp Salt

1 cup Flour

1/4 cup Nutritional Yeast

1 tsp Baking Powder

1/2 tsp Garlic powder

1/2 tsp Onion powder

Fresh Parsley to taste

3 Tbsp Olive Oil (1 for the fritters and 2 to fry)

Soy Yogurt

 

How to make

Grate the zucchini and add it to a mixing bowl. Sprinkle over the salt and mix in.

Leave it for 10 minutes. The salt will help release the excess water from the zucchini. Then use your hands to squeeze the zucchini and drain off excess water.

Place the squeezed zucchini into another bowl and add in the grated carrot, the flour, the nutritional yeast, the baking powder, garlic and onion powder and chopped parsley and mix all the ingredientes. Add the olive oil and mix into a thick batter.

Add 1 Tbsp of olive oil to a frying pan and let it get hot.

Once hot, put some tbsp size batter in the frying pan and use your spatula to press it down from the top and flatten.

Depending on the size of your pan you can cook a few at a time. Let it cook for a few minutes and then flip over – around 3 minutes per side.  When both sides are nicely browned, put the fritters on a plate and serve with some soy yogurt and chopped parsley.

 

PT

Ingredientes

2 courgettes raladas

1 cenoura ralada

1 colher de chá de sal

chávena de farinha

1/4 chávena de levedura nutricional

1 colher de chá de fermento

1/2 colher de chá de alho em pó

1/2 colher de chá de cebola em pó

Salsa fresca a gosto

3 colheres de sopa de azeite (1 para os bolinhos e 2 para fritar)

Iogurte de Soja

 

Como fazer

Rale as courgettes e coloque-as numa tigela.

Polvilhe com sal e misture. Deixe assentar por 10 minutos.

O sal ajudará a libertar o excesso de água.

De seguida, use as mãos para escorrer o excesso de água. Coloque as courgettes escorridas numa outra tigela e adicione a cenoura ralada, a farinha, a levedura nutricional, o fermento, o alho, a cebola em pó e a salsa picada e misture todos os ingredientes.

Adicione o azeite e misture até formar uma massa grossa. 

Coloque 1 colher de sopa de azeite numa frigideira e deixe aquecer. Quando estiver quente, coloque um pouco de massa de tamanho de uma colher de sopa na frigideira e use a espátula para pressioná-la e formar um disco. Dependendo do tamanho da sua frigideira, pode cozinhar vários de cada vez.

Deixe cozinhar por alguns minutos e depois vire - cerca de 3 minutos de cada lado. Quando os dois lados estiverem dourados, coloque os bolinhos num prato e sirva com iogurte de soja e salsa picada.