Scramble Tofu with Aspargus

EN

Ingredients

250gr of tofu (hand crushed)

100gr of asparagus

1/2 chopped onion

1 chopped garlic

1 teaspoon and black salt from the Himalayas

1 tablespoon of paprika powder

1 tablespoon powdered turmeric

Pepper q / b

Dash of olive oil

 

How to make

First, cut the asparagus feet in the knot area and pass a peeler along them to remove the small V-shaped skins.

Then cut each in 1.5 cm pieces and blanch them in boiling water with a pinch of black salt for 15 minutes.

In a frying pan, sauté the chopped onion and garlic in olive oil until the onion is translucent.

Add the asparagus (after draining) and sauté for 3 minutes over low heat to avoid burning the onion and garlic.

Add the tofu, the remaining black salt, the paprika, the turmeric and the pepper. Mix well and cook for 3 / 4min.

Serve with your favorite bread or a fresh salad of arugula, tomato and red onion.

 

PT

Ingredientes

250gr de tofu (esmagado à mão)

100gr de espargos

1/2 cebola picada

1 alho picado

1 colher de chá e sal negro dos Himalaias

1 colher de sopa de paprika em pó

1 colher de sopa de curcuma em pó

Pimenta q/b

Fio de azeite

 

Como fazer

Primeiro deve cortar os pés dos espargos (partes mais rijas) na zona do nó e passar um descascador ao longo dos mesmos de forma a retirar as pequenas peles em V.

Deve depois cortar os mesmos pedaços de 1,5cm e escalda-los em água a ferver com uma pitada de sal negro por 15min.

Numa frigideira, salteie a cebola e o alho picados em azeite até a cebola ficar translúcida.

Adicione os espargos (depois de escoados) e salteie por 3min em lume baixo para não queimar a cebola e os alhos. Adicione o tofu, o restante sal negro, a paprika, a curcuma e a pimenta. Misture bem e deixe cozinhar por 3/4min.

Sirva com seu pão favorito ou com uma salada fresca de rúcula, tomate e cebola roxa.