Seitan "Panados"

EN

Ingredients

250g Seitan

1 teaspoon of paprika

2 tablespoons of soy sauce

1 teaspoon ground ginger

1 tablespoon garlic powder

1 tablespoon onion powder

1/2 lemon juice

1/2 cup of oat flour

1 cup of water

1 teaspoon of Himalayan black salt

Bread crumbs with garlic and parsley q.s.

Vegetable oil

Lemon to serve

 

How to make

You must first cut the seitan into slices with half a thick finger and marinate in the paprika, the soy sauce, the lemon juice, the ginger, the garlic and the onion powder for about 30 minutes.

While the seitan is marinating, you can prepare the batter, placing the flour, water and black salt in a bowl and mix well.

In another bowl, add the breadcrumbs.

After 30 minutes, you should put the oil in a frying pan and bring to the heat until it is hot enough to fry your steaks.

Each slice of seitan must pass through the batter first and then the breadcrumbs before frying.

Serve with lemon and parsley and a fresh salad.

 

PT

Ingredientes

250g Seitan

1 colher de chá de páprica

2 colheres de sopa de molho de soja

1 colher de chá de gengibre em pó

1 colher de sopa de alho em pó

1 colher de sopa de cebola em pó

1/2 sumo de limão

1/2 chávena de farinha de aveia

1 chávena de água

1 colher de chá de sal negro dos Himalaias

Pão ralado com alho e salsa q.b.

Óleo para fritar

Limão para servir

 

Como fazer

Deve primeiro cortar o seitan em fatias com meio dedo de espessura e marinar no preparado de páprica, molho de soja, sumo de limão, gengibre, alho e cebola em pó por cerca de 30min.

Enquanto o seitan está a marinar pode preparar a polme, colocando numa taça a farinha, a água e o sal negro e misturar muito bem.

Numa outra taça, deite o pão ralado.

Passados os 30min, deve colocar o óleo numa frigideira e levar ao lume até estar quente o suficiente para fritar os seus panados. Cada fatia de seitan deve passar primeiro pela polme e de seguida pelo pão ralado antes de ir a fritar. Sirva com limão e salsa e uma salada fresca.