Mashed Kale "Esparregado"

EN

Ingredients

2 cloves of minced garlic

1 drizzle of olive oil

200gr of kale/spinach

1 1/2 tablespoon of oat flour

1 tablespoon of vinegar

Salt and pepper to taste

 

How to make

In a frying pan, pour the olive oil and place the garlic until it gains some color. Add the spinach / kale and sauté for about 5 minutes over low heat to avoid burning the garlic.

Season with salt and pepper and add the flour.

Mix well and finally add the spoon of vinegar and mix again.

Serve as a side dish or eat it all by spoon.

 

PT

Ingredientes

2 dentes de alho picados

1 fio de azeite

200gr de couve/espinafres

1 1/2 colher de sopa de farinha de aveia

1 colher de sopa de vinagre

Sal e Pimenta a gosto

 

Como fazer

Numa frigideira, deite o fio de azeite e adicione o alho até o mesmo ganhar alguma cor.

Adicione os espinafres/couve e salteie por uns 5min em lume baixo para não queimar os alhos.

Tempere com sal e pimenta e adicione a farinha.

Misture bem e por fim adicione a colher de vinagre e volte a misturar. Sirva como acompanhamento ou comer às colheradas.