Wild Mushrooms Alheira Pastry

EN

Ingredients

1 Mushroom Alheira (portuguese sausage)

1 Fresh Puff Pastry (you can buy)

A handful of spinach

Salt to taste

Pepper to taste

Dash of olive oil

 

How to make

Sauté the spinaches in a frying pan with a dash of olive oil, salt and pepper.

Add the alheira without the plastic skin and sauté as well.

Let it cool and prepare the pastry (I used a circular one).

Cut it in the middle to make two big alheira pastries and add the stuffing to it.

Put the stuffing in the middle of each half and fold it.

Put it in the oven at 180º for 20min or until it's golden brown.

Serve with a nice salad.

 

PT

Ingredientes

1 Alheira de Cogumelos

1 massa folhada fresca (pode ser de compra)

Uma mão cheia de espinafre

Sal a gosto

Pimenta a gosto

Fio de azeite

 

Como fazer

Salteie os espinafres numa frigideira com um fio de azeite, sal e pimenta.

Adicione a alheira sem o plástico e salteie também.

Deixe arrefecer e prepare a massa (usei uma de compra circular).

Corte ao meio para fazer dois folhados grandes, recheie a massa com o salteado de espinafres e alheira e dobre cada metade ao meio.

Coloque no forno a 180º por 20min ou até dourar.

Sirva com uma bela salada.