Mushroom "Feijoada"

EN

Ingredients

150gr mushroom mix (if wild mushrooms, even better)

400gr cooked white beans

1 carrot

1 red onion

2 garlic cloves

Dash of olive oil

3 tomatos

4 large leaves of cabbage

2 bay leaves

200ml of vegetable broth

2 tablespoons smoked paprika

1 tablespoon turmeric

1 teaspoon coriander powder

1 teaspoon salt

1/2 teaspoon chilli powder

 

How to make

Sauté the red onion and the two chopped garlic cloves.

Add the chopped tomatoes, the two bay leaves and all the spices (coriander, chilli, paprika, salt, turmeric) and cook for 7 minutes, stirring constantly.

Add the chopped mushrooms and the finely cutted carrot and mix well, cooking for 2 minutes.

Add the chopped cabbage leaves and the vegetable broth.

Cook for 7 minutes, mixing and finally add the previously cooked white beans and cook for another 5 minutes.

Serve with turmeric basmati rice.

 

PT

Ingredientes

150gr de mix de cogumelos (se forem selvagens, melhor)

400gr feijão branco cozido

1 cenoura

1 cebola vermelha

2 dentes de alho

1 fio de azeite

3 tomates

4 folhas grandes de couve lombarda

2 folhas de louro

200ml de caldo de vegetais

2 colheres de sopa de páprica fumada em pó

1 colher de sopa de curcuma em pó

1 colher de chá de coentros em pó

1 colher de chá de sal

1/2 colher de chá de chilli em pó

 

Como fazer

Refogue a cebola roxa e os dois dentes de alho picados.

Acrescente o tomate picado, as duas folhas de louro e todas as especiarias (coentros, chilli, páprica, sal, curcuma) e deixe cozinhar por 7min mexendo sempre.

Adicione os cogumelos já laminados e a cenoura finamente laminada e misture bem, cozinhando por 2min.

De seguida, acrescente as folhas de couve lombarda cortadas grosseiramente em juliana e o caldo de legumes.

Deixe cozinhar por 7min, envolvendo sempre e por fim misture o feijão branco previamente cozido e deixe cozinhar por mais 5min. Sirva com arroz basmati de curcuma.