EN
Ingredients
1 cup of water
3/4 of 1 cup of flour
1 tablespoon vegan butter
A pinch of salt
1 lemon peel
Bread crumbs
Vegetable oil
How to make
In a saucepan, place the water, the butter, the salt and the lemon peel and bring to a boil.
Remove the pan from the heat, the lemon peel and add the flour. Mix well and return the pan to the heat until the dough starts to come out of the pan.
Remove the dough from the pan and let it cool. After the dough cool down, you should knead it a little, make a ball and let the dough rest for a few minutes. After about 15 minutes cut the dough in half and start to stretch the dough with a rolling pin until it reaches the desired thickness.
Cut the dough into discs with the help of a glass, fill with a small portion of the ingredients you have at home, like leftovers or ingredients that are almost in the expiring date. These were made with bolognese leftovers, but you can use whatever you want. After filling, close the patties and seal with the teeth of a fork. Finally, you should pass each patty by a little water and breadcrumbs and you can freeze the patties to store it right away or you can fry in hot oil if you are going to eat at the moment.
Serve with a nice arugula and sauerkraut salad
PT
Ingredientes
1 chávena de água
3/4 de 1 chávena de farinha
1 colher de sopa de manteiga vegan
1 pitada de sal
1 casca de limão
Pão ralado
Óleo vegetal
Como fazer
Num tacho, coloque a água, a manteiga, o sal e a casca de limão e deixe levantar fervura.
Retire o tacho do lume, a casca de limão e adicione a farinha. Misture bem e volte a colocar o tacho ao lume até a massa começar a despegar do tacho. Retire a massa do tacho e deixe arrefecer.
Depois da massa estar morna, deve amassar um pouco, fazer uma bola e deixar a massa descansar por uns minutos.
Ao fim de uns 15min corte a massa ao meio e comece a esticar a massa com um rolo até que fique com a espessura desejada.
Corte a massa em discos com a ajuda de um copo, recheie com uma pequena porção dos ingredientes que quiser, aproveite o que tiver em casa a estragar, ou a passar a validade. Estes foram feitos com restos de bolonhesa, mas pode usar restos do que quiser.
Depois de rechear, deve fechar os rissóis e selar com os dentes de um garfo.
Por fim, deve passar cada rissol por um pouco de água e pão ralado e congelar, se quiser guardar ou levar a fritar em óleo quente se for para comer no momento.
Sirva com uma boa salada de rúcula e chucrute.