EN
Ingredients
For the mushrooms
150g of shitake mushrooms
2 cloves of garlic
1 teaspoon of ginger powder
chilli flakes to taste
A drizzle of olive oil
1 tablespoon of teriyaki sauce
1 lime
For the mashed potatoes
2 well-cooked and peeled medium sweet potatoes
1 tablespoon vegetable cream cheese with herbs
Salt and pepper to taste
How to make
Crush the potatoes and mix well with the vegetable cream cheese, the salt and the pepper and reserve.
In a frying pan, place the olive oil, the chopped garlics, the powdered ginger and the flakes of hot chili.
Let it get some colour and add the shitake mushrooms with the spoon of teriyaki sauce, the juice of a lime and sauté for 5/7min. Serve the mushrooms immediately with the sweet potato puree.
PT
Ingredientes
Para os cogumelos
150g de cogumelos shitake
2 dentes de alho
1 colher de chá de gengibre em pó
malagueta em flocos a gosto
Um fio de azeite
1 colher de sopa de molho teriyaki
1 lima
Para o purê de batatas
2 batatas doces médias cozidas e descascadas
1 colher de sopa de creme de queijo vegetal com ervas
Sal e pimenta a gosto
Como fazer
Esmague as batatas e misture bem com o queijo creme, com o sal e com a pimenta e reserve.
Numa frigideira, coloque o fio de azeite, os alhos picados, o gengibre em pó e a malagueta em flocos. Deixe alourar um pouco e acrescente os cogumelos shitake com a colher de molho teriyaki e o sumo de uma lima e salteie durante 5/7min.
Sirva os cogumelos de imediato com o puré de batata doce.