EN
Ingredients
250gr of tofu (I used biodharma)
1 soy chorizo
1 red onion
1 garlic clove
1 medium broccoli
1/2 butternut squash
1/2 medium zucchini
Dash of olive oil
1 tablespoon of paprika
1 teaspoon garlic powder
1 teaspoon onion powder
1 teaspoon ground black pepper
1 teaspoon of salt with spices
2 tablespoons white wine
1 teaspoon creamy balsamic vinegar
How to make
Cut the butternut squash, the zucchini, the tofu and the chorizo into cubes.
The broccoli should be in individual florets and the onion in thick half moons mixed with the garlic.
Marinate the tofu in the spices, wine and olive oil for 15min.
Arrange all vegetables, tofu and chorizo on a tray and sprinkle with the marinade.
Add a little more salt, pepper and olive oil to the vegetables and finish with a sprinkle of balsamic vinegar on top.
Bake at 180 degrees for 40 minutes or until the vegetables are well roasted.
Serve with turmeric basmati rice.
PT
Ingredientes
250gr tofu (usei biodharma)
1 chouriço de soja
1 cebola roxa
1 dente de alho laminado
1 brócolo médio
1/2 abóbora manteiga
1/2 courgette média
Fio de azeite
1 colher de sopa de paprika
1 colher de chá de alho em pó
1 colher de chá de cebola em pó
1 colher de chá de pimenta preta moída
1 colher de chá de sal com especiarias
2 colheres de sopa de vinho branco
1 colher de chá de vinagre balsâmico em creme
Como fazer
Corte a abóbora, a courgette, o tofu e o chouriço em cubos, os brócolos devem ficar em floretes individuais e a cebola em meias luas grossas.
Deve marinar o tofu nas especiarias, no vinho e no fio de azeite por 15min.
Disponha todos os vegetais, tofu e chouriço num tabuleiro e regue com a marinada do tofu.
Acrescente um pouco mais de sal, pimenta e um fio de azeite aos vegetais e termine com o vinagre balsâmico por cima.
Leve ao forno a 180graus durante 40min ou até os legumes estarem bem assados.
Sirva com arroz basmati de curcuma.