Pizza Less Waste

EN

Ingredients

1 cup of sweet flour

1 cup of warm water

1/2 cup sour flour

1/2 cup almond flour

1/2 cup ground flaxseed

1 table spoon of baking powder

1/3 cup olive oil

3 tbsp sour flour

Salt to taste

 

How to make

Mix all dry ingredients (minus 3 tablespoons sour flour)

Add olive oil and slowly add warm water while stirring

Beat the dough vigorously about 3/4 minutes (it should thicken/dry slightly as you do so)

Add the 3 tsps of sour flour and stir another minute.

In a pizza pan or a baking tray lined with parchment paper, spread the dough well with a spatula.

Cook in preheated oven at 180 degrees for 15 minutes.

Remove from oven, place ingredients over dough and bake again until ready.

 

PT

Ingredientes

chávena de polvilho doce

chávena de água morna

1/2 chávena + 3 colheres de sopa de polvilho azedo

1/2 chávena de farinha de trigo

1/2 chávena de linhaça moída

1 colher de sopa de fermento em pó

1/3 de chávena de azeite

Sal a gosto

 

Como fazer

Misture todos os ingredientes secos (menos as 3 colheres de sopa de polvilho azedo).

Adicione o azeite e adicione lentamente água morna enquanto mexe.

Bata a massa vigorosamente por cerca de 3/4 minutos (ela deve engrossar/secar levemente ao fazê-lo).

Adicione os 3 colheres de sopa de polvilho azedo e mexa por mais um minuto.

Num tabuleiro, espalhe bem a massa com uma espátula.

Cozinhe em forno pré-aquecido a 180 graus por 15 minutos. Retire do forno, coloque os ingredientes sobre a massa e cozinhe novamente até ficar pronta.