Kimchi Rice

EN

Ingredients

1 cup of cooked brown rice

1/2 chopped red onion

1 chopped tomato

2 chopped garlics

100gr Paris mushrooms

100gr of seitan 

A handful of spinach

50gr of kimchi (you can buy from oriental supermarket)

2 tablespoons of soy sauce

50gr cashews

Dash of olive oil 

Pepper to taste

Sriracha to taste

 

How to make

Marinade the seitan and the mushrooms in some kimchi sauce and the soy sauce.

In a wok, sauté the onion and the garlics in the olive oil until it's golden.

Add the chopped tomato and let it cook for a couple of minutes.

After that, add the seitan and the mushrooms, some pepper and let it fry in high temperature. Add the spinach and let it wither.

In the end, add the cooked rice and the kimchi cabbage, mix everything and add the cashews.

Serve in a bowl with some sriracha on top.

 

PT

Ingredientes

1 chávena de arroz integral cozido

1/2 cebola roxa picada

2 alhos picados

100gr cogumelos paris

100gr de seitan

Uma mão cheia de espinafres

50gr de kimchi

2 colheres de sopa de molho de soja

50gr cajus

Pimenta fio de azeite

Sriracha

 

Como fazer

Deve marinar o seitan e os cogumelos em molho kimchi e molho de soja.

Num wok, refogue a cebola e os alhos em azeite até ficarem translucidos.

Adicione o tomate picado e deixe cozinhar por alguns minutos. Depois disso, adicione o seitan e os cogumelos, um pouco de pimenta e deixe fritar em lume alto.

Adicione os espinafres e deixe-os murchar.

No final, adicione o arroz cozido e a couve kimchi, misture tudo e enfeite com os cajus.

Sirva numa tigela com um pouco de sriracha por cima.