Fried Green Beans

EN

Ingredients

400gr of green beans

1 cup of all-purpose flour

2 tablespoons of flaxseed

1/2 teaspoon of garlic powder

1/2 teaspoon of paprika

Salt and pepper to taste

250ml sparkling water

Vegetable oil for frying

 

How to make

Wash and cut the beans. Bring a pot of water to a boil and cook the beans with salt for 5 minutes. Drain, rinse and reserve.

For the dough, add the flour, the flaxseed, the garlic powder, the paprika, the salt and the pepper and mix.

Add the sparkling water and mix well, until the dough is consistent and free of lumps. Reserve for 15 minutes to activate the flaxseed gel.

Heat the oil over medium/high heat and when it's hot, dip the beans in the batter and fry until golden.

Drain in absorbent paper and serve with chopped parsley and a nice tomato and lettuce salad.

 

PT

Ingredientes

400gr de feijão verde

1 chávena de farinha de trigo

2 colheres de sopa de linhaça

1/2 colher de chá de alho em pó

1/2 colher de chá de paprika

Sal e pimenta a gosto

250ml água com gas bem fresca

Óleo vegetal para fritar 

 

Como fazer

Lave e arranje o feijão. Leve uma panela de água a ferver e coza o feijão com sal grosso durante 5 minutos. Escorra, passe por água fria e reserve.

Para a polme, junte a farinha, a linhaça, o alho em pó, a paprika, o sal e a pimenta numa taça e misture.

Junte a água com gás e volte a misturar bem, até a massa ficar consistente e sem grumos. Deixe repousar 15 minutos para activar o gel da linhaça.

Aqueça o óleo em lume médio alto e quando estiver bem quente, mergulhe os feijões na polme e frite até dourarem.

Escorra em papel absorvente e sirva com salsa picada e uma bela salada de tomate e alfaces.