"Fish" & Chips

Bananas on trees grow in clusters and at the end of the cluster, there’s a purple flower growing – this is known as the banana blossom (or banana blower or banana heart).

 

The petals are fleshy and soft and therefore PERFECT for vegan fish! For the recipe, we are using canned banana blossoms.

 

EN 

Ingredients

Flour mixture

flour

salt

nori

dill

 

Batter

flour

salt

turmeric 

pickle juice

caper brine (or more pickle juice)

water

lemon juice

frying oil

 

How to make

Rinse and drain the banana blossoms.

Prepare the flour mixture and batter.

Coat the banana blossoms in the flour mixture.

Dip the banana blossoms in the batter.

Fry until golden. Remove excess oil. 

Serve with vegan tartar sauce and chips

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As bananas crescem em cachos e, no final de cada cacho há uma flor roxa conhecida como flor da bananeira. As pétalas são carnudas e macias e, portanto, PERFEITAS para fazer "fish & chips" vegan!

 

Para esta receita, usamos flores de bananeira em lata que pode comprar um qualquer loja de produtos vegan.

 

PT

Ingredientes

Mistura para enfarinhar:

Farinha

Sal

Alga nori

Aneto

 

Massa:

Farinha

Sal

Açafrão

Sumo de pickles

Salmoura de alcaparras

Água

Sumo de limão

 

Óleo para fritar

 

Como fazer

Escorra as flores de bananeira.

Prepare a mistura de farinha e a massa misturando os ingredientes em dois pratos separados.

Passe as flores de bananeira na mistura de enfarinhar e depois na massa.

Frite até dourar.

Retire o excesso de óleo.

Sirva com molho tártaro vegan e batatas fritas