Bananas on trees grow in clusters and at the end of the cluster, there’s a purple flower growing – this is known as the banana blossom (or banana blower or banana heart).
The petals are fleshy and soft and therefore PERFECT for vegan fish! For the recipe, we are using canned banana blossoms.
EN
Ingredients
Flour mixture
flour
salt
nori
dill
Batter
flour
salt
turmeric
pickle juice
caper brine (or more pickle juice)
water
lemon juice
frying oil
How to make
Rinse and drain the banana blossoms.
Prepare the flour mixture and batter.
Coat the banana blossoms in the flour mixture.
Dip the banana blossoms in the batter.
Fry until golden. Remove excess oil.
Serve with vegan tartar sauce and chips
___________________________________________________________
As bananas crescem em cachos e, no final de cada cacho há uma flor roxa conhecida como flor da bananeira. As pétalas são carnudas e macias e, portanto, PERFEITAS para fazer "fish & chips" vegan!
Para esta receita, usamos flores de bananeira em lata que pode comprar um qualquer loja de produtos vegan.
PT
Ingredientes
Mistura para enfarinhar:
Farinha
Sal
Alga nori
Aneto
Massa:
Farinha
Sal
Açafrão
Sumo de pickles
Salmoura de alcaparras
Água
Sumo de limão
Óleo para fritar
Como fazer
Escorra as flores de bananeira.
Prepare a mistura de farinha e a massa misturando os ingredientes em dois pratos separados.
Passe as flores de bananeira na mistura de enfarinhar e depois na massa.
Frite até dourar.
Retire o excesso de óleo.
Sirva com molho tártaro vegan e batatas fritas