Chickpea Curry

EN

Ingredients

1 onion

1 garlic clove minced

Olive oil

500gr of cooked chickpea

A handful of spinach

3 riped tomatoes

165ml coconut milk

2 table spoons of garam masala powder

1 table spoon of coriander powder

2 table spoons of turmeric powder

1 table spoon of chili powder

2 table spoons of curry powder

salt

 

How to make

Sauté onion for a few minutes until translucent

Add the minced garlic and saute another minute

Add the 3 chopped tomatoes and all the spices and salt.

Add 2/3 of the spinach and set aside the rest

Let it simmer until the tomato releases the water and is perfectly cooked

Add the cooked chickpea and mix well

Add coconut milk

Let it simmer for a few more minutes and finish it adding the last 1/3 of spinach

Serve with basmati rice or/and naam bread

 

PT

Ingredientes

1 cebola picada

1 dente de alho picado

Azeite

500gr de grão de bico cozido

Uma mão cheia de espinafre

3 tomates maduros picados

165ml de leite de coco

2 colheres de sopa de garam masala em pó

1 colher de sopa de coentros em pó

2 colheres de sopa de açafrão em pó

1 colher de sopa de pimenta

Sal

 

Como fazer

Refogue a cebola por alguns minutos até ficar translúcida.

Adicione o alho picado e refogue por mais 1 minuto.

De seguida, adicione os 3 tomates picados, todos os temperos e o sal.

Acrescente 2/3 dos espinafres e reserve o restante.

Deixe cozinhar até que o tomate liberte a água e esteja cozido.

Misture o grão de bico cozido ao refogado e por fim deite o leite de côco e deixe ferver por mais alguns minutos.

Termine adicionando os últimos 1/3 de espinafres e sirva com arroz basmati ou pão naam