EN
Ingredients
1 butternut squash (boiled or roasted, I made it roasted);
1 cup of soy milk;
1/2 cup of coconut oil;
1 teaspoon of cider vinegar;
2 tablespoons of chemical yeast;
1 cup of sugar;
2 1/2 cups of wholegrain oatmeal;
1 tablespoon ground ginger;
2 tablespoons ground cinnamon.
How to make
In a blender, blend the milk, the coconut oil, the vinegar, the sugar, the pumpkin, the cinnamon and the ginger.
Transfer to a bowl and mix the sifted flour carefully.
Finally, add the yeast and mix well.
Pour into a greased and floured cake pan.
Bake in the oven at 180°C until golden brown.
PT
Ingredientes
1 abóbora manteiga (cozida ou assada, eu fiz assada);
1 chávena de leite vegetal (usei de soja);
1/2 chávena de óleo de coco;
1 colher de chá de vinagre de cidra;
2 colheres de sopa de fermento químico;
1 chávena de açúcar;
2 1/2 chávenas de farinha de aveia integral;
1 colher de sopa de gengibre em pó;
2 colheres de sopa de canela em pó.
Como fazer
Bata no liquidificador o leite, o óleo, o vinagre, o açúcar, a abóbora, a canela e a gengibre.
Transfira para uma tigela e misture a farinha peneirada aos poucos.
Por último, coloque o fermento e envolva bem.
Despeje numa forma para bolo untada e enfarinhada.
Asse no forno a 180° C até dourar.