Butternut Squash & Spices Cake

EN

Ingredients

1 butternut squash (boiled or roasted, I made it roasted);

1 cup of soy milk;

1/2 cup of coconut oil;

1 teaspoon of cider vinegar;

2 tablespoons of chemical yeast;

1 cup of sugar;

2 1/2 cups of wholegrain oatmeal;

1 tablespoon ground ginger;

2 tablespoons ground cinnamon.

 

How to make

In a blender, blend the milk, the coconut oil, the vinegar, the sugar, the pumpkin, the cinnamon and the ginger.

Transfer to a bowl and mix the sifted flour carefully.

Finally, add the yeast and mix well.

Pour into a greased and floured cake pan.

Bake in the oven at 180°C until golden brown.

 

PT

Ingredientes

1 abóbora manteiga (cozida ou assada, eu fiz assada);

chávena de leite vegetal (usei de soja);

1/2 chávena de óleo de coco;

1 colher de chá de vinagre de cidra;

2 colheres de sopa de fermento químico;

chávena de açúcar;

2 1/2 chávenas de farinha de aveia integral;

1 colher de sopa de gengibre em pó;

2 colheres de sopa de canela em pó.

 

Como fazer

Bata no liquidificador o leite, o óleo, o vinagre, o açúcar, a abóbora, a canela e a gengibre.

Transfira para uma tigela e misture a farinha peneirada aos poucos.

Por último, coloque o fermento e envolva bem.

Despeje numa forma para bolo untada e enfarinhada. 

Asse no forno a 180° C até dourar.