EN
Ingredients
250gr of tofu (hand crushed)
100gr of asparagus
1/2 chopped onion
1 chopped garlic
1 teaspoon and black salt from the Himalayas
1 tablespoon of paprika powder
1 tablespoon powdered turmeric
Pepper q / b
Dash of olive oil
How to make
First, cut the asparagus feet in the knot area and pass a peeler along them to remove the small V-shaped skins.
Then cut each in 1.5 cm pieces and blanch them in boiling water with a pinch of black salt for 15 minutes.
In a frying pan, sauté the chopped onion and garlic in olive oil until the onion is translucent.
Add the asparagus (after draining) and sauté for 3 minutes over low heat to avoid burning the onion and garlic.
Add the tofu, the remaining black salt, the paprika, the turmeric and the pepper. Mix well and cook for 3 / 4min.
Serve with your favorite bread or a fresh salad of arugula, tomato and red onion.
PT
Ingredientes
250gr de tofu (esmagado à mão)
100gr de espargos
1/2 cebola picada
1 alho picado
1 colher de chá e sal negro dos Himalaias
1 colher de sopa de paprika em pó
1 colher de sopa de curcuma em pó
Pimenta q/b
Fio de azeite
Como fazer
Primeiro deve cortar os pés dos espargos (partes mais rijas) na zona do nó e passar um descascador ao longo dos mesmos de forma a retirar as pequenas peles em V.
Deve depois cortar os mesmos pedaços de 1,5cm e escalda-los em água a ferver com uma pitada de sal negro por 15min.
Numa frigideira, salteie a cebola e o alho picados em azeite até a cebola ficar translúcida.
Adicione os espargos (depois de escoados) e salteie por 3min em lume baixo para não queimar a cebola e os alhos. Adicione o tofu, o restante sal negro, a paprika, a curcuma e a pimenta. Misture bem e deixe cozinhar por 3/4min.
Sirva com seu pão favorito ou com uma salada fresca de rúcula, tomate e cebola roxa.