Pear, Ginger & Cinnamon Pastry

EN

Ingredients

1 round puff pastry (can be purchased)

3 ripe pears

3 tablespoons of sugar

1 tablespoon ground cinnamon

1 tablespoon ground ginger

1 teaspoon vanilla essence

 

How to make

Roll out the circular dough on the workbench and cut into 8 triangles.

At the base of each triangle place slices of pears until each base is filled.

Spread the vanilla essence and sugar evenly over the pear slices (each tablespoon of sugar gives 2.5 triangles), then the cinnamon and finally the powdered ginger.

Make 3 longitudinal cuts in each triangle in the area without filling and without reaching the tip of the triangle.

Finally, hold the ends of each triangle and fold over the base/filling, open the cuts creating a kind of hand that embraces the filling.

Bake for 20min at 180º or until the dough is golden brown.

 

PT

Ingredientes

1 massa folhada circular (pode ser de compra)

3 pêras médias maduras

3 colheres de sopa de açúcar

1 colher de sopa de canela em pó

1 colher de sopa de gengibre

1 colher de chá de essência de baunilha

 

Como fazer

Estenda a massa circular na bancada e corte em 8 triângulos.

Na base de cada triângulo coloque fatias de pêras até que cada base  fique preenchida.

Espalhe por cima das fatias de pêra a essência de baunilha e o açúcar de forma homogênea (cada colher de sopa de açúcar dá para 2,5 triângulos), depois a canela e por fim a gengibre em pó. Faça 3 cortes longitudinais em cada triângulo na zona sem recheio e sem chegar à ponta do triângulo. Por fim, segure nas pontas de cada triângulo e dobre por cima da base/recheio, abra os cortes criando uma espécie de mão que abraça o recheio.

Leve ao forno durante 20min a 180º ou até a massa dourar.